De Giro d’Italia komt 18 mei langs “ons” Mombaroccio!

Op 11 mei is de Giro d’Italia van start gegaan. Er werd gestart in Bologna en 2 juni is de finish in Verona. Zaterdag 18 mei komt de tour ook bij ons langs en kunnen we Tom Dumoulin en Bauke Mollema in hoogst eigen persoon toejuichen als zij langs zoeven in een nogal lastige bocht bij een afdaling vanaf Beato Sante di Mombaroccio richting Pesaro aan de Adriatische kust.

Etappe 8 van Tortoreto Lido naar Pesaro

De weersomstandigheden zijn dit voorjaar verre van rooskleurig en de verwachting voor de komende dagen laat ook te wensen over. En dan zijn er nog de Italiaanse wegen die het zwaar maken voor de wielrenners. Van vorig jaar herinner ik me vooral de onvrede op TV over de gaten in de weg bij de aankomst in Rome. Helaas zijn gaten in de weg een veel voorkomende ergernis in Italiƫ. Al moet ik zeggen dat de wegen hier in De Marken een stuk beter onderhouden zijn dan die in de regio Lazio, waarin Rome ligt.

We wensen Tom Dumoulin en Bauke Mollema, ondanks de regen, een succesvolle tour en gaan ze a.s. zaterdag enthousiast toejuichen!


Dit bericht is geplaatst in Vakantie in de marken (Italie) met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.