Excursies in de omgeving van uw vakantiehuis in De Marken

De provincie Pesaro-Urbino is rijk aan cultuursteden en oude pittoreske stadjes. De topper is natuurlijk Urbino, parel uit de renaissance en stad van hertog Federico da Montefeltro. Hij bouwde er zijn  wereldberoemde paleis. De schilders Rafaël en Federico Barocci zijn in Urbino geboren, evenals de architect Bramante. U vindt er werk van de Salimbeni’s, Rafaël, Titiaan, Piero della Francesca, Barocci en vele andere kunstenaars. Urbino ligt slechts drie kwartier rijden van uw vakantiehuis vandaan. Het is goed te doen op eigen gelegenheid, maar wilt u echt eens cultuurhistorisch de diepte in, dan kunt u een privé-excursie met Pierre Mens boeken. Ook Pesaro, met een topwerk van Giovanni Bellini, en Fano zijn interessant, evenals de vele kleine oude karakteristieke stadjes in de omgeving, zoals Mondavio, Corinaldo, Urbania, Senigallia, Pergola met zijn beroemde bronzen romeinse ruiterbeelden en Fossombrone. U bent in De Marken echt op ontdekkingstocht. En… u wordt niet onder de voet gelopen door het massatoerisme. Wel druk, maar heel apart is het ministaatje San Marino.

Iets verder in onze regio en in de begrenzende regio’s Emilia Romagna en Umbria zijn beroemde kunstcentra die zich goed lenen voor een dagexcursie, zoals  Ancona met zijn romaanse S. Ciriaco , de bedevaartplaats Loreto, het middeleeuwse Gubbio, het unieke San Leo, het onderschatte Rimini, de mozaiekstad Ravenna, Assisi, stad van de H. Franciscus, het prachtige Perugia en nog veel meer.

Dit bericht is geplaatst in Vakantie in de marken (Italie) met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.