Jouw vakantiehuis in De Marken, midden in natuur en cultuur

Vakantiehuis in De Marken met privé zwembad

Jouw vakantiehuis in Le Marche, Casetta Lucia, is een perfecte locatie. Je kunt er volop luieren in je eigen heerlijke tuin met privé zwembad en verschillende terrassen in de zon of, als je wilt, juist in de schaduw. Het is ook een goede uitvalsbasis om er op uit te gaan naar de vele mooie plekjes in de natuur, maar ook op cultureel gebied. https://www.huisjeindemarken.nl/fotos-2/

Mombaroccio

Dichtbij je vakantiehuis in Le Marche vind je authenticiteit en schoonheid. Al op loopafstand! Daar ligt ‘ons’ Mombaroccio te stralen op een heuvel. Een oud ommuurd ministadje, met een paar interessante monumenten. Zoals de oude stadspoort uit de zestiende eeuw. Met daarachter een palazzo dat toebehoorde aan markies Guidobaldo del Monte, een geleerde en vriend van Galileo Galilei. En een kostelijk museum gewijd aan het boerenleven en oude ambachten. En een bijzonder museum van volkse religieuze kunst. Geniet van dit mooie YouTubefilmpje over Mombaroccio. Als voorpret.

Luieren, strand en heerlijk eten

En als het strand lokt, is het fijne kindvriendelijke zandstrand tussen Pesaro en Fano nog geen half uurtje rijden. Daar vind je volop plek op het vrije strand. Of je huurt, op zijn Italiaans, een parasol en bedjes bij een van de vele ‘bagni’. Wijzelf gaan graag naar Bagno CocoLoco. Daar drink je ook een heerlijke cappuccino of espresso en kun je aanschuiven voor een prima pranzo (lunch). Met een lekkere pasta, een visje of stuk pizza en niet te vergeten heerlijke plaatselijke wijn. Je kunt natuurlijk ook lunchen aan de boulevards van Pesaro of Fano. Authentieke Italiaanse badplaatsen op slechts 20 kilometer afstand van je heerlijke vakantiehuis in Le Marche.

Schitterende natuur

Vanuit je vakantiehuis in De Marken valt er ook schitterende natuur te ontdekken in de omliggende heuvels. Je kunt de Gola di Furlo bezoeken met zijn adembenemende rotspartijen, of het gebied van de Monte Catria, met zijn 1700 meter de hoogste berg van de provincie. Ietsje verder weg zijn de druipsteengrotten van Frasassi, de imponerendste van Europa. En nog veel meer natuurschoon in de buurt van je vakantiehuis in Le Marche. https://www.huisjeindemarken.nl/regio-le-marche/

Kunst en Cultuur

Kunst- en Cultuurliefhebbers komen ook ruim aan hun trekken. Pesaro en Fano zijn  oorspronkelijk Romeinse steden. In Fano zijn nog fraaie restanten te vinden. De stad heeft nog een middeleeuws karakter met zijn palazzi en oude kerken. En er is een grote en gezellige markt op dinsdag. En dagelijks een authentieke vismarkt.

Pesaro is wat mondainer dan Fano en beroemd om zijn Rossini Opera Festival, het geboortehuis van Rossini en een schitterend altaarstuk van Giovanni Bellini in het museum. Op 30 kilometer ligt het beroemde Urbino, een renaissancehoofdstad van de eerste orde. Maar vergeet ook Urbania niet, of Gubbio. Ook Ravenna is in één dag te doen. Allemaal vanuit je eigen vakantiehuis in Le Marche.

Hoge waardering bij Zoover

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie op https://www.huisjeindemarken.nl/prijzen-beschikbaarheid-contact/

Dit bericht is geplaatst in Vakantie in de marken (Italie) met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.