Meer dan een lekker kopje koffie op het plein in Mombaroccio

Op het centrale pleintje van Mombaroccio drink je bij La Bottega del Borgo van Claudia en Philippo een heerlijke cappuccino of cafè. Samen met een brioche (croissant) of stukje taart is dat een ontbijt op z’n Italiaans. Lekker en ontspannen ontbijten op loopafstand van uw vakantiehuis in De Marken.

Een bar in Italië heeft ook een grote sociale functie. Het is een belangrijke ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking. Jonge mensen wippen er ‘s morgens, voor ze aan het werk gaan, langs voor hun snelle Italiaanse ontbijt. De ouderen lezen op hun gemak de krant en wisselen de laatste (politieke) nieuwtjes uit. Of zitten urenlang te kaarten. Vooral de mannen dan.

‘s Avonds is het, vaak bij gebrek aan wat anders, dé ontmoetingsplaats voor de jeugd. Tot ze de leeftijd hebben dat ze uit mogen gaan in Pesaro, hier 20km vandaan en de ouders blij zijn als ze weer heel en wel thuis zijn.

De bar in Mombaroccio fungeert tegelijk ook als een kleine alimentari (kruidenier). Claudia en Philippo van La Bottega del Borgo verkopen o.a. vers brood, wijn, beleg, melk, pasta en wat groente en fruit.

In de grote steden wemelt het van de bars. Iedere bar heeft z’n eigen sfeer en vaste klanten. In een dorp is de bar bijna van levensbelang voor de plaatselijke bevolking. We zijn dan ook ontzettend blij met ‘onze’ bar in ons pittoreske Mombaroccio. Vlak bij uw vakantiehuis in Le Marche

Dit bericht is geplaatst in De Marken, Le Marche, Mombaroccio, Vakantie in de marken (Italie), vakantiehuis Italië. Bookmark de permalink.