Omgeving

 

Mombaroccio. Het vakantiehuis Casetta Lucia ligt in de gemeente Mombaroccio, een klein oud en schilderachtig ommuurd stadje in de provincie Pesaro Urbino, op een hoogte van 300 meter, midden in het  prachtige heuvellandschap waar De Marken, Le Marche, zo beroemd om is.

De Marken is een van de twintig regio’s van Italië. Zij ligt in Midden-Italië en grenst aan de Adriatische Zee en de regio’s  Emilia-Romagna, Toscane, Umbria en de Abruzze. De wonderschone streek afficheert zichzelf als ”Italië in één regio”.  Wat wil zeggen dat u er alles als vakantieganger vindt waarnaar u mogelijk op zoek bent: strand, oude steden, prachtige landschappen, cultuur en geschiedenis. De regio kent nog een groot voordeel: u loopt hier nog niet over de hoofden van massa’s toeristen.  Niet voor niets wordt De Marken een goed bewaard geheim genoemd.

In de directe omgeving van het vakantiehuis kunt u wandelen en, voor liefhebbers die pittige heuvels een uitdaging vinden, fietsen. Culinair genieten kunt u in de leuke en lekkere restaurantjes in de directe omgeving. Er zijn er al drie op loopafstand. En als u van wijn, olijfolie, truffels en pecorino houdt, dan bent u hier in een uitgelezen productiegebied.

Op een afstand van slechts 20 kilometer zijn de zee en het strand, met de gezellige badplaatsen Pesaro en Fano. Er zijn ruime mogelijkheden tot het maken van korte uitstapjes en excursies naar vele historische stadjes en cultuursteden van De Marken, zoals Urbino, Fano, Senigallia, Mondavio, Pergola, enz. Maar ook iets verder weg zijn interessante bestemmingen voor een dagexcursie, bijvoorbeeld naar Gubbio, Assisi en Rimini. Klik maar eens door naar de blogpagina.

Muziekliefhebbers komen aan hun trekken in het Rossini Opera Festival in Pesaro, de stad waar Rossini geboren is, en het Jazz Festival in Fano. Ook kunt u in juli en augustus genieten van de vele zomerconcerten, waarvan een groot aantal gratis is en veelal in de openlucht.

Kortom, mogelijkheden te over voor een fantastische vakantie. Luieren, zwemmen en er op uittrekken, het kan allemaal. De Nederlandse eigenaren zullen u graag, als u daar prijs op stelt, wegwijs maken in de prachtige omgeving met interessante mogelijkheden.