Vakantiehuis in Le Marche als ideale opera-uitvalsbasis

20teatronotturnook_720x360crop

Operaliefhebbers opgelet! Er zijn weer kaarten voor het Rossini Opera Festival.

Ieder jaar wordt in Pesaro, het wereldberoemde Rossini Opera Festival gehouden. Ter ere van de grote operacomponist Gioachino Rossini, die op 29 februari 1792 in Pesaro werd geboren. Er treedt dan een keur aan solisten op, begeleid door het beroemde Orchestra del Teatro Comunale di Bologna. Uit heel de wereld komen operaliefhebbers naar Pesaro. Wijzelf hebben dit festival al een paar keer mee mogen maken, en het moet gezegd: het is een belevenis.

Dit jaar is het festival van 8 tot 20 augustus. Er staan twee bekende en een minder bekende opera van Rossini op het programma: La Donna del Lago, Il Turco in Italia en Ciro in Babilonia. In de eerstgenoemde treedt niemand minder op dan wereldster Juan Diego Flórez. Deze verzorgt ook nog eens een avond met een eigen recital.

Casetta Lucia, een heerlijk vakantiehuis in Le Marche, in gewoon Nederlands De Marken, is dan een ideale uitvalsbasis. Het ligt slechts 20 kilometer van Pesaro vandaan, dus u bent er snel. Tevens combineert u zo uw operabezoek met een heerlijke vakantie in een van de mooiste streken van Italië. Uw vakantiehuis in Le Marche ligt in een prachtig heuvellandschap. Vlakbij het ommuurde en authentieke dorp Mombaroccio, 20 km van het strand en 30 km van het cultuurhistorisch zo belangrijke Urbino. Leuk om te weten dat de eigenaars, Loes en Pierre ook operaliefhebbers zijn.

Wilt u meer weten over het festival? http://www.rossinioperafestival.it

Dit bericht is geplaatst in Vakantie in de marken (Italie) met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.