Uw vakantiehuis bij Nederlandse eigenaren in Le Marche

Geniet van uw vakantiehuis bij Nederlandse eigenaren in Le Marche!

Uw vakantiehuis bij Nederlandse eigenaren in Le Marche ligt in een sprookjesachtig landschap

Twintig jaar geleden kochten wij, Loes en Pierre, een tweede huis in Italië. We kozen voor Le Marche, oftewel De Marken in het Nederlands. Deze regio ligt in Midden-Italië aan de Adriatische kust. Onze woning staat in de noordelijke provincie van deze regio, Pesaro-Urbino, tussen de badplaatsen Pesaro en Fano, maar dan twintig kilometer landinwaarts. Midden in een sprookjesachtig heuvellandschap en op loopafstand van het pittoreske ommuurde dorp Mombaroccio. “Ons” landschap doet niet onder voor dat van Toscane. Wij wonen op een heuvel in een kleine ‘borghetto’ van zeven huizen. Heel authentiek en gezellig tussen Italianen.

Boek uw vakantiehuis in de Marken

Casetta Lucia. Terras achter.

Ontdek Casetta Lucia

Naast ons vrijstaande huis staat ook nog een tweede, kleiner huis, half vrijstaand. Dit oorspronkelijk boerenhuisje was niet bewoond. Wij hebben het helemaal laten renoveren en er een gezellig compleet en comfortabel gasten- vakantiehuisje van gemaakt. Het kreeg de naam Casetta Lucia. Dit huisje verhuren wij al achttien jaar met succes als vakantiehuis. Het meest aan Nederlanders en natuurlijk ook aan gasten uit België.

Het voordeel van een vakantiehuis bij Nederlandse eigenaren

Het is immers maar wat fijn en gemakkelijk zo’n vakantiehuis van Nederlandse eigenaren in Le Marche. Wij wonen naast u en spreken uw taal en de taal van het land. Voor vragen en wensen over uw verblijf, de streek, bezienswaardigheden of wat dan ook, staan we voor u klaar. Bovendien beschikt u over een uitgebreide informatiemap met allerlei toeristische tips. Dat is het voordeel van het huren van een vakantiehuis van Nederlandse eigenaars in Le Marche.

Ga lekker eten, naar het strand of een gezellige markt 

Een heerlijk rustig strand niet ver van uw vakantiehuis bij Nederlandse eigenaren

Zo kunnen wij u gouden tips geven over de lekkerste restaurantjes in de buurt. Op slechts een paar passen lopen bijvoorbeeld eet u bij Ristorante Mondrigo de heerlijkste T-Bone en de lekkerste pizza’s. Heeft u liever vis? Dan weten we heerlijke visrestaurants aan de kust voor u. Wij weten ook waar u uw boodschappen kunt doen, waar het fijnste strand is, want daar zit u niet ver vandaan. Waar u als natuurliefhebber door spectaculaire gorges kunt rijden en wandelen, of door een mooi natuurpark kunt trekken. Of een echt Italiaanse markt kunt bezoeken. Met gegarandeerd leuke koopjes.

Geniet van kunst, cultuur en geschiedenis

Maar ook als u geïnteresseerd bent in kunst, cultuur en geschiedenis is uw vakantiehuis van Nederlandse eigenaren in Le Marche een voortreffelijke keuze. Het was voor ons de reden om hier in Italië ons tweede huis te kopen. De vlakbij gelegen kuststeden/badplaatsen Pesaro en Fano zijn gesticht door de Romeinen en zijn beide interessant. Fano heeft nog zijn imponerende Poort van Augustus en Romeinse mozaïeken onder de schouwburg. Bij Fossombrone zijn opgegraven resten van een Romeinse Stad. In de buurt van uw vakantiehuis van Nederlandse eigenaren in Le Marche zijn ook prachtige pittoreske middeleeuwse stadjes, veelal ommuurd, die het ontdekken waard zijn. Mombaroccio, op loopafstand, maar ook Mondavio, Cartoceto, Mondaino en vele andere zijn een bezoekje waard. 

vakantiehuis bij nederlandse eigenaren

Urbino. Il Palazzo

Bezoek Urbino

Het mooie Urbino, parel van de renaissance, is ook dichtbij. Hier werd Italië’s beroemdste renaissancepaleis gebouwd, waarbinnen u werk van Piero della Francesca, Titiaan en Rafaël vindt, om maar eens een paar grote kunstenaars te noemen. In een uur rijden gaat u naar het wonderschone Gubbio. Ook Assisi of Ravenna zijn als dagtocht te doen. Zo zijn er nog veel meer interessante mogelijkheden. We kunnen u er alles over vertellen. Dat is het voordeel van vakantie vieren in een vakantiehuis van Nederlandse eigenaren in Le Marche.

Relax in het zwembad 

Maar na drukke werkzaamheden in Nederland wilt u misschien liever eerst relaxen en uitrusten op uw vakantieadres? Dan is het goed om te weten dat u bij Casetta Lucia over een heerlijke eigen grote tuin beschikt met veel zon- en schaduwplekken en… een eigen zwembad. Van maar liefst 4 bij 7,5 meter. Dit alles helemaal voor u alleen. De stoelen en zonnebedden staan voor u klaar. Een verfrissend bad is ook heerlijk na terugkomst van een mooie excursie. 
vakantiehuis bij Nederlandse eigenaren.

Vakantiehuis bij Nederlandse eigenaren: Relaxen in uw eigen zwembad.

 

Lees onze mooie reviews op Zoover

Al met al zijn er redenen genoeg om uw vakantie te vieren in uw vakantiehuis van Nederlandse eigenaren in Le Marche. Wij, Loes en Pierre doen er alles aan om het u meer dan alleen naar de zin te maken. En dat wordt enorm gewaardeerd. Zie de mooie reviews die we krijgen op Zoover.  Daar zijn we best een beetje trots op. Dus, graag tot ziens. U bent van harte welkom.

Boek uw vakantiehuis in de Marken