Uw vakantiehuis in Marken ligt dichtbij… het strand

Uw heerlijke vakantiehuis in De Marken, Casetta Lucia, is een perfecte plek om vakantie te vieren. Met uw eigen complete huisje, eigen heerlijke tuin en eigen zwembad kunt u relaxed genieten van rust en het zalige dolce far niente, waar Italianen patent op lijken te hebben.Maar uw vakantiehuis in de noordelijke Marche is ook een ideale basis om er een dagje fijn op uit te trekken. In onze blog noemden we al eerder Urbino, Ravenna, Fano, Rimini, Pergola en nog meer leuke trips. Allemaal tripjes met een beetje culturele twist. Maar misschien wilt u er ook wel even op uit om lekker naar het strand te gaan. Nou, dat treft, want dat is vlakbij.Slechts op vijftien kilometer afstand, in vogelvlucht. En wat voor strand!

Wij raden onze gasten meestal het strand aan dat ligt tussen Pesaro en Fano. Dat is een van de fijnste stranden. Het is breed, het is een zandstrand en het is veilig, Het strand loopt heel langzaam af en er zijn golfbrekers. Ideaal dus voor ouders met kleine kinderen. Echte zwemmers komen ook aan hun trekken in de buurt van die golfbrekers.Wij kiezen zelf meestal voor het strand bij kilometerpaal 243 van de SS16, de weg Pesaro-Fano.

Het is mooi gelegen aan de voet van heuvels. Ten zuiden van Fano begint daarentegen een grote hotel- en huizenzee langs het strand. “Ons” strand is ook niet druk, maar wel heel gezellig. U komt er door een tunneltje onder de spoorbaan. U kunt dan kiezen uit het vrije strand of de typisch Italiaanse bagno ernaast met ligbedjes en parasols keurig op een rij. Deze heet CocoLoco. De mensen zijn er erg vriendelijk.

 

U kunt er van een heerlijke espresso of cappuccino met een brioche genieten. of lekker lunchen, een pranzo op z’n Italiaans. Voor een billijke prijs eet je een prima pasta, een heerlijke salade of een stuk pizza. Bovendien is er voor kinderen veel gelegenheid om heerlijk te spelen of een van de speeltoestellen speelgelegenheid. Ook als u met uw eigen stoeltje en parasol op het vrije strand zit. Maar er zijn meer leuke stranden in de buurt. Bijvoorbeeld bij Fiorenzuola di Focara. 

Er zijn zelfs speciale stranden voor honden. We vertellen u er graag alles over.

Dit bericht is geplaatst in Vakantie in de marken (Italie) met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.