Vanuit uw vakantiehuis in De Marken naar Ravenna

Vanuit Casetta Lucia, uw heerlijke vakantiehuis in De Marken, in het Italiaans Le Marche, tegenwoordig ook wel kort Marche, kunt u geweldig leuke en interessante trips maken. Eerder deden we in onze blog al suggesties voor tripjes redelijk dichtbij. Nu willen we u iets verder laten gaan, naar het beroemde Ravenna. Omdat uw vakantiehuis Casetta Lucia in de noordelijke Marken zo centraal gelegen is in Italië, is een trip naar Ravenna goed te doen. U moet er wel een dag voor uittrekken. ’s Morgens lekker vroeg weg en ’s avonds weer terug. Een lange dag wellicht, maar dan heeft u ook een grandioze culturele ervaring.

U rijdt er nog geen anderhalf uur over. Neem de A 14 richting Bologna en ga bij afslag Cesena Noord naar het noorden richting  Ravenna, het staat goed aangegeven. Parkeren doet u het best op het grote parkeerterrein aan het Largo Giustiniano. Dan bent u gelijk al bij een paar van de belangrijkste monumenten van Ravenna: de San Vitale en het mausoleum van Galla Placidia.

                                                                   Waarom Ravenna?                                   Omdat u hier de mooiste mozaïeken vindt uit de Europese kunstgeschiedenis, daterend uit de vijfde en zesde eeuw. Zij behoren tot de laat-antieke en vroeg-byzantijnse periode. In de zesde eeuw kwam Ravenna tot grote bloei toen het een exarchaat was van het Oost-Romeinse rijk. De belangrijkste keizer was Justinianus II.  Hem en zijn gevolg vindt u afgebeeld in de reeds genoemde San Vitale, evenals zijn gemalin Theodora met haar gevolg. Intiem, maar zeer bijzonder zijn de mozaïeken in het mausoleum van Galla Placidia, op het terrein van de San Vitale. Vergeet niet naar de Sant’ Apollinare Nuovo te gaan, het baptisterium van de Orthodoxen en het baptisterium van de Arianen. Deze monumenten zijn niet ver van elkaar gelegen. En als u Ravenna weer gaat verlaten, ga dan langs de Sant’ Apollinare in Classe.

De inwendige mens versterkt u op een van de leuke terrassen en in een van de heerlijke restaurants die Ravenna rijk is. Geniet intussen van de stad. Het centrum van Ravenna is ook de moeite waard. Wist u dat de grote Italiaanse dichter Dante Alighieri in Ravenna begraven ligt? In een grafkapel naast de San Francesco.

Voldaan van zoveel schoonheid en indrukken keert u dan weer terug naar uw heerlijke vakantiehuis in De Marken met wellicht nog een heerlijke plons in uw eigen zwembad.

 

Dit bericht is geplaatst in Vakantie in de marken (Italie) met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.